مجتمع آموزشی، پژوهشی و درمانی امام رضا (ع)

الگوهای تغذیه ای نادرست با پیامد چاقی، احتمال ابتلا به سنگ کلیه را در افراد تقویت می کند

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

 

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: شبیه شدن عادات غذایی ما به رژیم های غذایی غربی و به عبارتی تغییر الگوی غذایی که سبب افزایش چاقی شده، از عواملی است که در افزایش شیوع تشکیل سنگ های کلیه نقش دارند.

دکتر زهرا لطفی متخصص داخلی و فوق تخصص کلیه بالغین(نفرولوژی) که در طول ١۰ سال گذشته در بیمارستان های امام رضا(ع) و منتصریه دانشگاه علوم پزشکی مشغول به فعالیت می باشد، درگفتگو با وب دا پیرامون بیماری سنگ کلیه و چالش های آن اظهار کرد: سنگ کلیه یک مشکل رایج ، شایع و دردناک است که هزینه های زیادی را بردولت ها تحمیل می کند و آمارهای مربوط به کشور آمریکا نشان داده که سالانه میلیون ها دلار صرف هزینه های وابسته به سنگ کلیه می شود و اکثر این هزینه ها جهت درمان های جراحی سنگ ها می باشد.

وی افزود: طبق آمار کشوهای پیشرفته، ١٩درصد از مردان و ٩درصد از زنان تا سن٧۰سالگی به سنگ کلیه مبتلا می شوند و شیوع آن در زنان و مردان، سفیدپوست و سیاه پوست طی سال های اخیر درحال افزایش است. در واقع شیوع سنگ کلیه برحسب سن، جنس، نژاد و قومیت و موقعیت های جغرافیایی متفاوت است و با، بالارفتن سن افراد شیوع سنگ ها افزایش می یابد. بطوری که در بین مردان بروز سنگ تقریبا دو درهزار، درافراد کمتراز۴۰ سال به۴ در١۰۰۰ درسال می رسد و نیز در۴۰ تا۶۰ سالگی میزان ابتلا افزایش می یابد.

دکتر لطفی همچنین با اشاره به اینکه شیوع بیماری سنگ در مردان تقریبا دو برابر بیشتر از زنان است و این امر در افراد بالای ۴۰ سال بیشتر صدق می کند افزود: به لحاظ موقعیت جغرافیایی، بیشترین میزان شیوع سنگ کلیه در عربستان سعودی و امارات متحده عربی گزارش شده که عوامل محیطی و ژنتیک می توانند درتشکیل آن دخیل باشند. طبق گزارشات به عمل آمده در رابطه با نژادها حاکی از آن است که شروع سنگ ها در بین مردان نژاد قفقازی بیشتر و به طور متوسط در بین مردان آسیایی و اسپانیایی تبار و کمتر درسیاهپوستان مشاهده شده است؛ عامل دیگر که درتشکیل سنگ ها نقش دارد، ناتوانی افراد است و بیماری سنگ کلیه درافراد دچار معلولیت های عملکردی بیشتر از افراد بدون معلولیت است.