معرفی واحد
غذا به عنوان جزء اساسي زندگي انسان و تغذيه سالم شرط اساسي در سلامت افراد مي باشد. اين مهم در پروسه درمان بيماران بستري اهميت دوچندان دارد.تحقق اين امر منوط به داشتن دانش ،مهارت ،تخصص وامکانات در بخش سرويس دهي غذا و ارائه غذاي با کيفيت و سالم به بيماران بستري مي باشد. وبه دليل اهميت نقش غذا در درمان بيمار ،بخش تغذيه ورژيم درماني بيمارستان مي تواند با دارا بودن تمام معيارهاي لازم و به شکلي هدفمند در کنار ساير گروههاي درماني ،تاثير به سزايي در روند بهبود بيمار داشته باشد.
اهداف:
- تدوين برنامه غذايي بر اساس اصول علم تغذيه
- ارائه مواد غذايي سالم و بهداشتي در جهت ارتقاء سلامت و رضايتمندي بيماران و كاركنان
- جلوگيري از اتلاف و فساد مواد غذايي
- توزيع مواد غذايي بر اساس برنامه مدون و ارتقا سطح ايمني و سلامت كاركنان و بيماران
- رعايت اصول استاندارد ودستورالعمل هاي بهداشتي در خريد ، نگهداري ، پخت و توزيع مواد غذايي
- بيمارستان امام رضا(ع) به عنوان يک بيمارستان جنرال ،بخشهاي متفاوتي را تحت پوشش دارد که با توجه به کثرت تعداد و تنوع بيمار ، نيازمند ارائه خدمات غذايي با کيفيت در سطحي وسيع مي باشد. کمبود دريافت مواد غذايي در بيماريهاي مختلف به دلايل متعددي از جمله بي اشتهايي بيمار ،افزايش نياز به مواد مغذي و کاهش جذب مواد مغذي منجر به بروز مشکلات تغذيه اي شده ودرمان بيمار را با اختلال مواجه مي کند.از سويي ديگرتامين غذاي مناسب براي پرسنل درماني و غيره در شيفتهاي کاري متفاوت ، به عنوان بخشي از خدمات ارائه شده به انها باعث افزايش رضايتمندي پرسنل و افزايش راندمان کاري ميشود.
همکاران واحد
تصویر
|
نام و نام خانوادگی
|
سمت
|
پست الکترونیک
|
تلفن تماس
|
 |
کاظم اسلامی
|
کارشناس مسئول تغذیه و رژیم درمانی
|
Eslamik1[@]mums.ac.ir
|
|
 |
زهرا سعید رضایی
|
كارشناس تغذیه و رژیم درمانی
|
Saeedrz1[@]mums.ac.ir
|
|
 |
فاطمه غفوری طالقانی
|
كارشناس تغذیه و رژیم درمانی
|
Ghafouritf1[@]mums.ac.ir
|
|
 |
شبنم مظلومی
|
كارشناس تغذیه و رژیم درمانی
|
Mazloumiks1[@]mums.ac.ir
|
|
 |
نگار مظفری راد
|
كارشناس تغذیه و رژیم درمانی
|
Mozaffariradn2[@]mums.ac.ir
|
|
 |
فاطمه سعادتی لطفعی |
كارشناس تغذیه و رژیم درمانی
|
Saadatilf3[@]mums.ac.ir
|
|
 |
فاطمه نجاتی |
كارشناس تغذیه و رژیم درمانی
|
Nejatif1[@]mums.ac.ir
|
|
فرآیندهای کاری
- تهيه وتدوين فرمولهاي خاص غذايي براي بيماران طبق دستور پزشک
- تنظيم برنامه هاي هفتگي ،ماهيانه ،فصلي براي تهيه وسرويس غذا
- پيشنهاد انجام آزمايشات لازم از مواد غذايي پخته وخام
- نظارت بر کار، امور اداري وآموزش همکاران تحت سرپرستي
- دادن نظر مشورتي وهمکاري با مسئول واحد طبخ وتوزيع در مورد برنامه غذايي ، قرارداد غذا و نظارت برحسن انجام قرارداد
- نظارت بر تهيه اقلام تهيه شده توسط خيرين جهت افزودن به ميان وعده ها
- نظارت روزانه بر دستورالعمل هاي بيماران گاواژي
- هماهنگي با واحد تهيه غذا در جهت ارائه دستورالعملهاي خاص براي بيماران
- انجام مشاوره هاي ارسالي از بخشها
- ارائه آموزش و رژيم درماني به صورت تخصصي در بيماران ديابت تيپ1 و2
- تهيه ، ارائه و آموزش پمفلت وجزوات آموزشي جهت بيماران
- تشکيل کلاسهاي آموزشي جهت پرسنل و واحهاي مرتبط با خدمات تغذيه اي با هماهنگي سوپروايزر محترم آموزشي
- نظارت براجراي صحيح تهيه و تحويل ميان وعده ها ي بخشها مثل دياليز ،سوختگي ،اطفال...
- مشاوره تغذيه اي با بيماران ترخيصي از بخش وپيگيري آن
- انجام مشاوره اختصاصي جهت کليه بيماران pku وپيگيري کليه اقلام مورد نياز بيماران اعم از فرمولاي خاص ، و غذاهاي رژيمي
- شرکت در درمانگاه تخصصي ديابت تيپ 1
- حضور در راندهاي ICUوانجام مشاوره هاي تغذيه بخش
- تهيه ، ارائه و آموزش پمفلت وجزوات آموزشي جهت بيماران
- مشاوره تغذيه اي با بيماران بازتواني قلب و ريه
- تنظيم مفاد قرارداد طبخ وتوزيع غذا وبرون سپاري طبخ غذاي بيمارستان باهماهنگي واحد تغذيه ورژيم درماني
- سرپرستي و نظارت بر تهيه ،نگهداري،پخت وتوزيع ومصرف غذا با توجه به اصول بهداشتي و رژيم غذايي وبا در نظر گرفتن مقررات بيمارستاني
- نظارت بر حسن انجام قرارداد تهيه ،طبخ وتوزيع غذا
- نظارت بر صورت حساب غذاي بيماران ،پرسنل و واحدها تابعه دانشگاه
- نظارت و کنترل مسائل بهداشتي ،فني،تدارکاتي وتعميراتي ويا تعويض لوازم در قسمتهاي مختلف
- نظارت در انتخاب ،سفارش وتحويل ونگهداري مواد غذايي خام
- ارزيابي رضايت مندي پرسنل وبيماران از وضعيت تغذيه
- تهيه چك ليست هاي ماهانه حسن انجام كار پيمانكار
- تهيه پروتوكل هاي افزايش كيفيت غذاي بيمار و پرسنل و كاهش هزينه تمام شده
- انجام بازديد هاي دوره اي از بيمارستان هاي همسطح در سطح استان وكشور باهماهنگي واحد تغذيه به منظور افزايش كيفيت خدمات
آیین نامه ها
- ماده 19(از آیین نامه ها)
بخش تغذیه بیمارستان باید داراى دو واحد مدیریت خدمات غذایى و مشاوره تغذیه و رژیم درمانى باشد.
- ماده 20(از آیین نامه ها)
واحد مدیریت خدمات غذایى مسئول نظارت بر تهیه و توزیع غذا و بهداشت فضاى آشپزخانه و سالن هاى غذاخورى، و واحد مشاوره تغذیه و رژیم درمانى مسئول تکمیل برگه هاى اطلاعات تغذیه اى بیماران جهت استفاده در پرونده درمانى، تنظیم رژیمهاى غذایى، و ارائه مشاوره تغذیه به بیماران در حین بسترى و قبل از ترخیص مى باشد.
- ماده 21(از آیین نامه ها)
هر یک از دو واحد بخش تغذیه باید داراى نیروى انسانى مستقل باشند.
تبصره 1: براى واحد مشاوره تغذیه و رژیم درمانى به ازاء هر 50 تخت بیمارستانى، یک کارشناس تغذیه در نظر گرفته شود.
تبصره 2: براى واحد مدیریت خدمات غذایى با هر تعداد تخت بسترى یک نفر کارشناس تغذیه لازم و کافى مى باشد.
تبصره 3: در بیمارستانهایى که کمتر از 50 تخت دارند، مسئولیت هر دو واحد بخش تغذیه مى تواند بر عهده یک کارشناس تغذیه باشد.
رژیم درمانی
انجام امور مربوط به رژيم درماني در واحد تغذيه به شرح زير ميباشد:
- انجام مشاوره هاي ارسالي از بخشهاي مختلف بيمارستان
در صورت درخواست پزشک بخش و ارسال برگه مشاوره از بخش مربوطه به واحد تغذيه ،کارشناس تغذيه با مراجعه به بخش مورد نظر و بررسي پرونده بيمار، مشاوره حضوري و تنظيم رژيم غذايي را براي بيمار انجام ميدهد.
- آموزش تغذيه و شمارش کربوهيدرات براي بيماران ديابتي
- حضور در درمانگاه فوق تخصصي غدد اطفال و انجام مشاوره درخواستي از سمت پزشکان
درمانگاه فوق تخصص غدد کودکان هرهفته روزهاي دوشنبه وچهارشنبه از ساعت10-12 صبح فعال ميباشد و کارشناس تغذيه با حضور در درمانگاه براي موارد ارسالي از طرف پزشک مشاوره لازم را انجام ميدهد.
- انجام رژيم درماني براي بيماران متابوليک و ساير مراجعين به واحد تغذيه
براي موارد سرپايي وا رجاع از ساير پزشکان ، مشاوره به صورت روزانه درد فتر واحد تغذيه در طبقه فوقاني سلف سرويس انجام ميشود..
- انجام مشاوره و رژيم درماني در غالب طرح کشوري کنترل و درمان فنيل کتونوري
با توجه به انجام طرح کشوري کنترل و درمان فنيل کتونوري از سال 1385 و انتخاب بيمارستان امام رضا به عنوان بيمارستان منتخب در اين طرح ،مشاوره براي اين بيماران با توجه به دستورالعملهاي وزارتخانه انجام ميشود.در حال حاضر با توجه به شرروع برنامه غربالگري اين بيماران از ابتداي مرداد 91 ،حدود 100بيمار شناسايي و تحت رژيم درماني در اين واحد قرار دارند.
- دستور تهيه رژيمهاي خاص در موارد درخواستي از بخش
- انجام مشاوره و رژيم درماني در بخشهاي غدد،ريه،قلب،آي سي يو، سوختگي ، هماتولوژي، روماتولوژي، دياليز، بازتواني قلب و ساير بخش هاي بيمارستان
- حضور فعال در راندهاي پزشكان به عنوان يك عضو تيم درمان
با توجه به جنرال بودن بيمارستان و وجود بيماران مختلف ،در صورت انجام مشاوره و لزوم اجراي برنامه غذايي خاص ،دستور تهيه غذا به واحد پخت غذا داده ميشود.