ارائه جدیدترین خدمات درمانی پوست در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

مدیر گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: گروه پوست این دانشگاه با سابقه چندین ساله در ارائه خدمت به بیماران، در حال حاضر در دو کلینیک بیمارستانهای قائم (عج)و امام رضا (ع)جدیدترین روش های درمانی را برای بیماران ارائه می کند.

دکتر مسعود ملکی، در گفتگو با وب دا گفت: در حال حاضر به همت اعضای هیات علمی گروه پوست کلینیک های تخصصی بیماریهای پوست ، سالک، پمفیگوس و فتوتراپی فعال است.

دکتر ملکی اظهار کرد:  در حال حاضر گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بخش پوست بیمارستان امام رضا(ع) با۲۴ تخت مستقل و ۱۱ عضو هیأت علمی مشغول خدمت رسانی به بیماران است.

مدیر گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه قبل از ادغام گروه پوست شرایط بخش پوست بیمارستان امام رضا(ع) به لحاظ فیزیکی شرایط مطلوبی نبود به نحوی که این شرایط بر روی راندمان کاری نیروها نیز تاثیر گذار بود، عنوان کرد: در گذشته بیماران تمایلی به بستری نداشتند اما در فضای فیزیکی جدید رضایت بیمار از خدمات نیز افزایش یافته است اما در مجموع می توان گفت بیشتر اقدامات گروه پوست به صورت  سرپایی انجام می شود.

وی با بیان اینکه بخش پوست بیمارستان امام رضا(ع) تنها بخش پوست شرق کشور است، اظهار کرد: بیماران زیادی برای درمان از استان های خراسان شمالی، جنوبی، رضوی به این مرکز درمانی مراجعه می کنند زیرا علاوه بر نبود نیروی متخصص در این استانها مردم نیز بخاطر اعتقادات دینی برای درمان به بیمارستان امام رضا (ع) مراجعه می کنند.

دکتر ملکی با اشاره به اینکه  علاوه بر استان خراسان از زائران خارج کشور مخصوصا عراق پذیرش بیمار در بخش پوست صورت می پذیرد، ابراز کرد: دانشگاه در حوزه درمان بیماریهای پوستی به بیماران سایر کشورها در قالب توریسم سلامت نیز ارائه خدمت می کند.

وی ادامه داد: در بخش سرپایی نیز در روز دو یا سه درمانگاه پوست همزمان فعال است که این درمانگاه ها در بیمارستان های قائم(عج) و امام رضا (ع)و شهید هاشمی نژاد به بیماران خدمات ارائه می دهند.

دکتر ملکی با بیان اینکه درمانگاه آموزشی برای دانشجویان پزشکی عمومی در بیمارستان شهید هاشمی نژاد فعال است، گفت: در دو مرکز امام رضا(ع) و قائم(عج) در شیفت صبح درمانگاه پوست فعال است که همزمان این درمانگاه برای کارآموزان ، کارورزان، رزیدنت ها در بیمارستان امام رضا(ع) فعال است.

مدیر گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه حجم بیماران متقاضی درمانگاه بسیار بالاست که این موضوع به دلیل  حضور اساتید دانشگاهی و هزینه های درمانی اندک است، گفت: متاسفانه فضای درمانگاهی با فضای بخش تناسب چندانی ندارد؛ در فضای بخش شرایط ایزوله و پرستاران مجرب حضور دارند اما فضای درمانگاه موجب نارضایتی بیماران را فراهم می آورد.

وی با اشاره به ارتباط کاری دو بخش سوختگی و پوست بیمارستان امام رضا(ع) گفت: بیماران تاولی و  سندروم استیون جانسون که بدن پر از سوختگی می شود و سوختگی وسیعی دارند به بخش سوختگی ارجاع داده می شوند و بعد از اینکه مشکلات اولیه بیمار حل شد، دوباره بیمار به بخش پوست ارجاع داده می شود که البته خوشبختانه بخش سوختگی بیمارستان امام رضا(ع) یکی از بخش های موفق در شرق کشور است .

دکتر ملکی با اشاره به تجهیزات و امکانات گروه پوست برای درمان بیماران گفت: سیستم فتو تراپی و نور درمانی برای اولین بار در کشور در سال ۱۳۷۶ در دانشگاه علوم پزشکی مشهد ایجاد شد که امروزه به صورت روزانه بیش از صد بیمار به این مرکز مراجعه می کنند .

وی با تاکید براینکه در حال حاضر تزریق ژل و بوتاکس، اعمال مختلف جراحی مثل حذف خال و... در کلینیک بیمارستان های قائم(عج) وامام رضا(ع) انجام می شود، عنوان کرد:  اساتید عضو هیات علمی گروه پوست علاوه بر حوزه درمان و آموزش ، در حوزه پژوهش نیز بسیار موفق هستند و مقالات زیادی  توسط گروه به چاپ رسیده است و  برخی از اساتید ما نیز به دلیل مقالات خوبی که تهیه کردند به سرعت به درجه استادی رسیدند.

دکتر ملکی با اشاره به اینکه تعداد طرح های پژوهشی ومقالات کاربردی گروه پوست در حد مطلوبی است، اظهار کرد: در این گروه سعی شده پایان نامه های رزیدنتی به صورت کاربردی و برای پاسخ به نیاز جامعه باشد از همین رو توجه به موضوع سالک به دلیل شیوع نسبتا بالا در کشور ما اهمیت زیادی در پایان نامه های رزیدنتی دارد.

مدیر گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد:  بیماران تاولی، خود ایمنی ، عوارض داروئی که در واقع پوست از بدن جدا می شود،پسورزیایس در شکل حاد آن بخش اعظم بیماران بستری این بخش را تشکیل می دهند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد به تاریخچه این رشته دانشگاهی اشاره کرد و افزود: تا مهرماه ۱۳۱۹ در مشهد و همچنین سایر شهرستان های استان خراسان ، بخش پوست وجود نداشت و بیماران پوستی را پزشکان عمومی و داخلی معالجه می کردند به طوریکه بخش پوست جزء بخش داخلی بود.

وی با اشاره به اینکه  دکتر محمد تقی رادپور با توجه به عدم وجود  بخش مستقل پوست به فکر ایجاد بخش پوست افتاد، ادامه داد:دولت بودجه ای برای اینکار نداشت از همین رو بالاخره بعد از مدتی قرار شد بخشی با عنوان بخش عفونی و مقاربتی ایجاد گردد که پوست هم جزء آن باشد به این ترتیب اولین بخش پوست استان خراسان در بیمارستان شهر(۲۰۰ تختخوابی) تاسیس شد.

دکتر ملکی بیان کرد: بین سال های۱۳۲۱ تا۱۳۵۰  که دکتر رادپور ریاست بخش پوست را برعهده داشت تنها آزمایشات پاراکلینیک در رشته بیماری های پوست فقط تشخیص سالک و گال و قارچ امکان پذیر بود تا اینکه با شروع به کار دکتر علوی رشته آسیب شناسی رشته پوست راه اندازی شد زیرا تا قبل از آن امکان تشخیص آسیب شناسی پوست میسر نبود و ایشان سهم عمده ای در آن  زمینه داشتند.

وی افزود: سرانجام با تاسیس بیمارستان قائم (عج) و راه اندازی بخش ها ،دکتر رادپور و  دکتر خلیلی در بیمارستان قائم (عج) و دکتر صدر در بیمارستان امام رضا(ع) به امور درمان و آموزش در زمینه بیماری های پوست پرداختند.

Please publish modules in offcanvas position.