مجتمع آموزشی، پژوهشی و درمانی امام رضا (ع)

اطلاعیه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیرو انتشار نامه ای منسوب به تعدادی از اعضاء هیات علمی

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیرو انتشار نامه ای منسوب به تعدادی از اعضاء هیات علمی  وسایر پزشکان در فضای مجازی اطلاعیه ای صادر کرد.

روابط عمومی دانشگاه در این اطلاعیه آورده است:

بسم الله الرحمن الرحیم

پیرو انتشار متن نامه خیرخواهانه تعدادی از اعضاء محترم هیات علمی دانشگاه  و برخی پزشکان  در فضای مجازی نکاتی را به استحضار می رسانیم:

1- همدلی ،همراهی و درک موقعیت و فضای حساس کنونی از سوی اعضاء محترم هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهدقابل ستایش است و قطعا انتشار درخواست های این قشر خدوم برای کمک به تعداد بسیار معدود و محدود  از دانشجویان این دانشگاه در برهه کنونی در این راستا ارزیابی میشود لذا  دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مسیر تقویت فضای گفتمان ،نشست های متعدد هم اندیشی با اساتید محترم برگزار کرده است تا تصمیمات بر اساس مشورت و خرد جمعی اتخاذ شود.

2- در طول مدت اغتشاشات و فضای ملتهبی که در ماه گذشته دشمن در صدد تسری آن به دانشگاه ها بود، دانشجویان آگاه این دانشگاه همچون مردم بصیر ایران اسلامی در تمامی فرآیندهای آموزشی حضوری پر رنگ داشته و پس از آغاز ترم تحصیلی جدید و پایان تعطیلات مربوط به شیوع کرونا،با مسئولین آموزشی کمال همکاری را بعمل آوردند که جای تقدیر و تشکر دارد.

3- از مجموع بیش از 9 هزار دانشجوی فعال این دانشگاه تنها تعداد اندکی  متاثر از فضای مجازی دست به اقداماتی مغایر شئون علمی و آموزشی زده اند که  پس از فروکش کردن التهابات مشخص شد اکثر این افراد خواسته های صنفی داشته اند که در زمان نامناسب و شرایط نامناسب مطرح کرده اند لذا به فوریت نسبت به اصلاح رفتار خویش اقدام  نمودند و درخواست های متعدد خود را از طریق تشکل ها و فرآیندهای قانونی پیگیری کردند.

4- شورای انضباطی در دانشگاه ها نهادی مستقل از حوزه مدیریتی است این مهم به این دلیل است که  بتواند به صورت عادلانه و بدون سوگیری نسبت به صیانت از محیط آموزشی با اصلاح رفتار اقدام نماید، لذا وجود فضایی آرام بدور از التهاب برای صیانت از اساتید و دانشجویان امری ضروری است.

5- در طول فرآیند رسیدگی، تمامی اعضاء شورای انضباطی دانشگاه به تفکیکِ نوع تخلفات دانشجویی واقف بوده اند ،به ویژه تفاوت های ماهوی بین اعتراض و اغتشاش  را مدنظر قرارداده اند و احکام بدوی مبتنی بر همین اساس صادر شده است.

6- مطابق قانون و مقررات جاری، شورای انضباطیِ نهادهای آموزشی مکلف به رسیدگی ،تعیین تکلیف و صدور احکام مبتنی بر قانون و مستندات هستند که حدود و ثغور احکام را آیین نامه های مربوطه مشخص کرده است.اما با این حال تمام تلاش دلسوزان استفاده حداکثری از انعطاف قوانین بوده است.

7- با توجه به مطالبه بخش بزرگی از دانشجویان و اعضاء هیات علمی دانشگاه برای برگزاری به موقع و کامل کلاس های درس و دوره های اموزشی ، برای پایان بخشیدن به برخی از بی نظمی های آموزشی ،دانشگاه ها ناگزیر به استفاده از ظرفیت های قانونی در اختیارهستند.

8- قابل ذکر است از دیگر ظرفیت های موثر قانونی که دانشجویان می توانند برای تخفیف بیشتر احکام صادره بهره بگیرند ،تغییر رفتار و التزام به نظم و انضباط در محیط آموزشی است که قانونگذار برای کمک حداکثری و حفظ سرمایه های علمی کشور، پیش بینی کرده است.

9- از جمله وظایف دانشگاه در کنار کمک به بالندگی علمی دانشجویان ،نهادینه کردن مسئولیت پذیری در ابعاد فرهنگی-اجتماعی و به ویژه فردی در آن ها است لذا دانشجویان معزز با درک این مهم همواره از ایجاد اختلال در کارکردهای مرسوم نظام آموزشی پرهیز می نمایند،بدیهی است بروز رفتارهای مغایر قوانین آموزشی منجر به اخذ تصمیماتی در سطح کلاس ، دانشکده و دانشگاه خواهد شد.

10- درمردم‌سالاری منبعث از آموزه های قرآنی ،شنیدن سخن دانشجویان معترض امری واجب و پاسخ و اقدام اقناعی ضروری است، بنابراین مجددا تاکید می شود مسئولین دانشگاه پذیرای دیدگاه ها و نظرات این دسته از عزیزان بوده و هست و راه های ارتباطی چهره به چهره و غیر حضوری موجود است.

بر همه واضح و مبرهن است نقش تربیتی اساتید در آموزش اخلاق حرفه ای و منش دانشجویی نقشی بی بدیل است و ارتباط مستمر و موثر و صمیمی با دانشجویان می تواند موجب افزایش دانایی ، آراستگی بیشترآن ها به فضایل اخلاقی شود و با انتقال مهارت های حرفه ای  آینده ای درخشان برای دانشجویان و چشم انداز علمی کشور را تضمین نماید.

در پایان ضمن تقدیر و تشکر از مدیران گروه های آموزشی و اعضاء محترم هیات علمی که در آرامش بخشی فضای آموزشی نقش موثری ایفا کرده اند از خداوند متعال عافیت همراه با عاقبت بخیری خواستاریم.