تاریخچه کتابخانه بیمارستان

کتابخانه بيمارستان امام رضا (ع) در سال 1356 توسط آقاي دکتر علوي متخصص آسيب شناسي تاسيس شد. منابع کتابخانه در آغاز از کتب ضروري رشته پزشکي و عمده آنها به زبان فرانسوي بوده که پس از انقلاب اسلامي ايران رفته رفته جاي خود را به کتابهايي به زبان فارسي و انگليسي داد.

در آن زمان کتابخانه بيمارستان امام رضا (ع) بعنوان يکي از مهمترين مجموعه ها، حدود 700 عنوان مجله تخصصي پزشکي را دارا بوده که اين مجلات بصورت ادواري روز آمد شده و حدود 1000 عنوان کتاب به زبان انگليسي و 2000 عنوان به زبان فارسي در کتابخانه موجود بوده است.

تاسيس لابراتوار زبان انگليسي يکي از مهمترين دستاوردهاي کتابخانه در آن زمان به شمار می رفته که مورد استفاده اعضاي هئيت علمي، دانشجويان و بعدها کار کنان بوده است.

در زمان سرپرستي آقاي پور سرباز، کتابخانه رفته رفته به سمت تخصصي شدن پيش رفت، کامپپوتر به کتابخانه آمد و نرم افزار کتابخانه اي پارس آذرخش خريداري شد که در ابتدا فقط جهت فهرستنويسي منابع از آن استفاده ميشد، تا قبل از تاسيس کتابخانه مرکزي، تهيه منابع بصورت مستقل انجام ميشد و فهرستنويسي و آماده سازي کل منابع کتابخانه هاي دانشگاه در کتابخانه بيمارستان امام رضا (ع) صورت مي گرفت، در واقع کتابخانه بيمارستان امام رضا (ع) واحد فهرستنويسي مرکزي کتابخانه هاي دانشگاه به شمار مي رفت.

از ديگر رويداد هاي مهم آن زمان، در راستاي تخصصي شدن کتابخانه ورود نيروهاي متخصص (کتابدار) به کتابخانه بود، از آن جمله ميتوان به سرکار خانم مدير اماني و ساير عزيزاني که در جهت ارتقاي کتابخانه تلاش نموده اند اشاره نمود.

طرح شبرنگ، که هم اکنون در آماده سازي کتب در تمام کتابخانه هاي دانشگاه استفاده ميشود، يکي از نوآوري هاي کتابداران کتابخانه بيمارستان امام رضا (ع) بوده است که توسط جناب آقاي قاسم ايزدي ابداع گرديد.

از سال 1390 تا 1391 با تلاش رئیس وقت کتابخانه، جناب آقاي دکتر علي خورسند وکيل زاده، كتابخانه مرمت و بازسازي شد، تغييرات ايجادشده در كتابخانه توسط ايشان، ايجاد و گسترش فضاهاي جديد و مدرن از جمله سالن اينترنت و آموزش مهارتهاي انفورماتيک (مجهز به 25 سيستم کامپيوتري و بورد هوشمند) جهت برگزاري کارگاههاي آموزشي، تعويض سيستم آگوستيک و نور سالن ها و ... بوده است، كه کتابخانه بيمارستان امام رضا (ع) را به يکي از زيبا ترين و مجهزترين کتابخانه هاي دانشگاه و از حيث فيزيکي کتابخانه اي منحصر به فرد تبديل كرد.